Om os

Brovst Pigegarde – Nordjyllands eneste rene pigegarde

Brovst Pigegarde blev etableret i 1964 og er i dag den eneste rene pigegarde i Nordjylland. Vi består af 50 uniformerede flotte, glade og smilende piger i alderen 10-30 år. Derudover har pigegarden 10 aspiranter, der er under oplæring og naturligvis også vores kære spilopper i alderen 7-8 år, der mødes hver tirsdag for at synge sange og lege diverse sanglege.

Vor uniform er meget stilren – den består af hvid, plisseret nederdel, blå jakke samt blå hat og hvide støvler. I 2004, da garden fyldte 40 år, besluttede bestyrelsen, at hele garden skulle have nye uniformer.

Garden består af et brass band og et trommekorps, og vi bliver undervist af professionelle instruktører i både musik og march/tattoo, ligesom også vores yngre medlemmer blandt aspiranterne og spil-lopperne undervises af professionelle.

Brovst Pigegarde har rejst meget udenlands, og har bl.a. haft visit i Ungarn, Spanien, Norge, Sverige, Italien, Tyskland, bl.a. OL i Kiel, Kroatien, Polen og Liechtenstein. I 2008 var vi så heldige at deltage i VM kvalifikation i Malaysia. Året efter endte vi som Danmarks 5. bedste garde ved DM for Bygarder 2009 – derved kvalificerede vi os til verdensmesterskabet (World Championsship for Marching Showbands 2010) i Potsdam nær Berlin i Tyskland. Her opnåede pigegarden en rigtig flot 8. plads, og succesen fortsætter idet den også viser sig ved deltagelse i DM for bygarder 2011, hvor vi placerer os som nr. 4 samlet. Foran os ligger kun mixede garder eller kun drengegarder, hvorfor vi officielt kan kalde os Danmarks bedste rene pigegarde. Vi holder titlen som Danmarks bedste rene pigegarde ved både DM 2013 og DM 2015.

I 2014 kunne vi 50 års jubilæum jubilæumsfest, jubilæumskoncert og en masse andre spændende oplevelser.

<span>%d</span> bloggers like this: